Zvolte si oblast:

Centrum současného umění DOX přivítalo hosty z Norska

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Výstavu Skvělý nový svět, v Centru současného umění DOX, která byla, spolu s doprovodným programem, podpořena grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska, navštívily 19. října 2015 náměstkyně norského Ministerstva zahraničních věcí Elsbeth Tronstad a velvyslankyně Norského velvyslanectví v Praze Siri Ellen Sletner.

Komentované prohlídky výstavou se dále účastnili zástupkyně velvyslankyně Monica Stensland a další členi týmu Norské ambasády v ČR – Maria Martens, Lars Sigurd Valvatne, Hilde Steinfeld, Terje B. Englund a Helena Ganická.

Hosty výstavou provedli ředitel Centra DOX a kurátor výstavy Leoš Válka a spolukurátorka výstavy Michaela Šilpochová. Elsbeth Tronstad na závěr vyjádřila přání, že by výstavu nebo alespoň její část ráda v budoucnu viděla v některé z norských galerií.

Výstavu doplňují dvě iniciativy podpořené z Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni – opatření B. Jedná se o performativní instalaci „Hikikomori“ s diskuzí s norským japanistou Larsem Nesserem a dále dvě pohybově-divadelní aktivity: workshop vedený norským tanečníkem a choreografem Kennethem Flakem a tematicky navazující představení Night in the City divadelního studia Farma v jeskyni.