Zvolte si oblast:

Schválení předem definovaného projektu na zvýšení efektivity v zacházení s vězni ve věku 18 – 26 let ve věznici Kuřim v Programu CZ15

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Dne 23. září 2014 Ministerstvo financí – Zprostředkovatel Programu CZ15 - ,,Budování kapacit a spolupráce v justici / Nápravné služby včetně alternativních trestů‘‘ schválilo dotaci na projekt Vězeňské služby ČR ,,Zvýšení efektivity v zacházení s mladými dospělými ve věku 18 - 26 let ve věznici Kuřim“.

Projekt je zaměřen na výstavbu lehké jednopodlažní třítraktové nástavby stávající přízemní budovy, v níž je navrženo ubytování a další výchovné aktivity pro mladé dospělé vězně s ostrahou, tak aby vše probíhalo v souladu s evropskými a mezinárodně právními normami v oblasti lidských práv. V prostoru nástavby bude umístěno 8 ložnic, každá pro čtyři vězně, společné sociální zařízení a koupelna, úklidový prostor, terapeutická místnost, místnost pro samoobslužné aktivity (praní, vaření), kulturní místnost a kuřácký kout.

Nástavba bude sloužit k realizaci výchovně – vzdělávacího programu pro cílovou skupinu mladých odsouzených vězňů ve věku 18 – 26 let ve věznici s ostrahou a tím přispěje k úspěšnějšímu návratu mladých odsouzených do společnosti a tím i ke snížení jejich recidivy.

Celkový rozpočet projektu je 13 959 205 CZK.