Zvolte si oblast:

Zahajovací konference programu Řádná správa věcí veřejných

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Dne 6. 6. 2019 se v Praze uskutečnila Zahajovací konference programu Fondů EHP s názvem „Řádná správa věcí veřejných“. Během programového období 2014 – 2021 bude v rámci programu rozděleno téměř 150 milionů korun (5,8 mil. EUR) na projekty zaměřené na zlepšení efektivnosti a transparentnosti státní správy, které proběhnou ve spolupráci s Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem.

Zahajovací konference, kterou pořádalo Ministerstvo financí coby zprostředkovatel programu, se účastnili zástupci Rady Evropy, OECD nebo Transparency International, kteří společně představili plánovaný harmonogram aktivit programu včetně předpokládaného termínu vyhlášení otevřené výzvy malého grantového schématu na podzim 2019.

Program podpoří celkem pět předem definovaných projektů, které budou realizovány různými subjekty státní správy České republiky. Mezi ně se řadí například Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra nebo Policie ČR. V rámci malého grantového schématu pak budou podpořeny další projekty, které mají přispět k většímu zapojení občanů do rozhodování o dění v jejich obci.

Tisková zpráva z konference je k dispozici zde

Prezentace ke stažení: