Zvolte si oblast:

Kontaktní seminář programu Řádná správa věcí veřejných - květen 2020

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Aktualizováno 10. 3. 2020
  • Aktualizace informací
  • Prodloužení registrace
  • Změna termínu

S ohledem na zavedení přísných opatření proti šíření nového koronaviru, především v donorských státech, jsme bohužel nuceni posunout termín konání kontaktního semináře programu Řádná správa věcí veřejných.  Účast zástupců z Islandu a Norska byla odřeknuta a za takové situace by seminář nesplnil svůj hlavní cíl. Seminář se tedy neuskuteční v plánovaném termínu 31. března 2020, ale bude odložen. Předpokládaný náhradní termín konání semináře je v květnu 2020.

Účastníci semináře budou mít jedinečnou příležitost se v Praze setkat se zástupci municipalit z Norska, Lichtenštejnska a Islandu a osobně s nimi projednat možnosti budoucí projektové spolupráce. Blíží se totiž termín vyhlášení výzvy malého grantového schématu (MGS) Programu Řádná správa věcí veřejných.

Cílem MGS je přispět k zajištění kvalitní veřejné správy, která je otevřená, transparentní, odpovědná veřejnosti, efektivní a umožňuje zapojení veřejnosti do rozhodovacích procesů. Právě podpora zapojení občanů do rozhodovacích procesů a veřejných konzultací je hlavním tématem připravované výzvy. Jejím specifikem a věříme, že zároveň přidanou hodnotou výzvy bude podmínka povinné spolupráce se subjekty z Norska, Lichtenštejnska nebo Islandu.

Registrace

V případě, že jste se na seminář již registrovali, budete o novém termínu v předstihu informováni e-mailem a budete vyzváni k potvrzení registrace.

Informace o novém termínu a možnostech registrace budou včas zveřejněny na této stránce.

Pracovním jazykem semináře je angličtina.

V případě jakýchkoli dotazů nás, prosím, neváhejte kontaktovat na e-mailu petr.sulzenko@mfcr.cz.