Zvolte si oblast:

Zahájení programu Zdraví dne 19. 9. 2019

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Aktualizováno 25. 9. 2019
  • úprava textu

Ve čtvrtek 19. 9. 2019 proběhlo v prostorech Velkopřevorského paláce v Praze slavnostní zahájení programu Zdraví. Zahajovací konference se zúčastnilo více než 100 zástupců zdravotnických organizací, státních institucí i neziskových a pacientských organizací.

Program Zdraví je zaměřen na tři hlavní cíle. Prvním je zvýšení podpory duševního zdraví a pohody u dětí. Jedná se o pokračující podporu duševního zdraví z předchozího programového období, nově zacílenou na děti a dospívající. Druhým cílem je podpora nástrojů zlepšujících prevenci a včasné rozpoznání příčin onemocnění a též opatření zaměřená na správné užívání antibiotik. V neposlední řadě program cílí na posílení role pacientů a postavení pacientských organizací ve zdravotnickém sektoru.

V průběhu konference představili zástupci Ministerstva financí a Ministerstva zdravotnictví zaměření a plánovaný harmonogram programu. Zazněly informace o podporovaných a plánovaných výzvách. Dále byly představeny tři předem definované projekty, které budou v rámci programu podpořeny. Účastníci konference byli též seznámeni s možnostmi a přínosy bilaterální spolupráce.

 

Dokumenty ke stažení